Gereformeerde gemeente vlissingen. Ds. G. J. Baan neemt afscheid van gereformeerde gemeente Vlissingen 2019-01-12

Gereformeerde gemeente vlissingen Rating: 6,9/10 233 reviews

Gemeente :: wellzilla.com

gereformeerde gemeente vlissingen

Alleen moet men daar wel rekening mee houden, om eventuele teleurstelling te voorkomen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Het is onder alle leden in Vlissingen gratis verspreid. Na de sluiting is er een informeel samenzijn waarin gelegenheid is voor ontmoeting. Er werd een nieuwe motor geplaatst.

Next

Gemeente :: wellzilla.com

gereformeerde gemeente vlissingen

In 1974 moest het kerkgebouw aan de Lannoystraat verlaten worden, waarna men de nieuwe Mamix van Sint Aldegondekerk in gebruik nam. Destijds bestond de gemeente uit enkele tientallen zielen, nu telt de kerk 900 leden. De Staten-Generaal verboden Koelman uiteindelijk nog langer te preken, ofschoon zijn gemeente hem steunde. Van Laren de Jonge was betrokken bij de vertaling van de boeken Job, Prediker en Daniël, die hij vanuit het Hebreeuws in het Nederlands overzette. In onder meer Middelburg, Zierikzee, Vlissingen en Sluis namen gereformeerde predikanten het voortouw.

Next

Gemeente :: wellzilla.com

gereformeerde gemeente vlissingen

Heeft u meer vragen of begrijpt u niet alles wat u op deze site vindt? Voeg de onderstaande code op de gewenste plek toe aan de html van de website. Men kon overigens niet zeggen dat het ledental sterk groeide. Een bekeerde slaaf moest na zeven jaar de vrijheid krijgen, in de hoop daarmee bekering aan te moedigen. Na afbraak van deze kerk in 1975 werd het Mennes-orgel gekocht door de firma Van Vulpen uit Utrecht. Eerst werd hij predikant van de Nederlandse ambassade van Denemarken. De geestelijken vertelden er uit in de kerk en lazen hem zelf in het Latijn. Kopergravure, eerste helft 17de eeuw.

Next

Kruiskerk Middelburg (GKV)

gereformeerde gemeente vlissingen

Vóór 1932 was Vlissingen een afdeling van de Gereformeerde gemeente van Middelburg. Het huidige kerkgebouw werd op 24 oktober 1956 in gebruik genomen. Deze naam werd al snel verboden. Dat is waarom je alt tag moet gebruiken op je alle foto's, die u in uw website te gebruiken. Daarom wilden de protestanten een vertaling in het Nederlands.

Next

Bouwen en Breken (3)

gereformeerde gemeente vlissingen

Digibron werkt voortdurend aan correctie. Baan heeft zondag afscheid genomen van de gereformeerde gemeente in Vlissingen. In 1947 werd het gebouw weer in gebruik genomen. Mede hierdoor, maar ook doordat men samenging met andere kerken is de naam meerdere malen veranderd. Zij vertellen met behulp van een fotopresentatie over de instituering van de gemeente, de locatie van het kerkgebouw, de financiën, de predikanten die de gemeente dienden en het gemeenteleven. De Firma Leeflang uit Apeldoorn bood aan een nieuw orgel te bouwen, maar hier werd wegens de te hoge kosten niet op in gegaan.

Next

Welkom

gereformeerde gemeente vlissingen

De gereformeerde gemeente te Vlissingen gaat haar kerkgebouw uitbreiden met een nieuwe multifunctionele ruimte. Welkom op de website van de Protestantse Gemeente te Vlissingen. Baan was sinds 2015 verbonden aan de gemeente van Vlissingen. Dit vond plaats in 1836. Via deze site informeren wij u als gemeentelid of geïnteresseerde bezoeker over onze gemeente en al haar activiteiten. Er werd een orgelcommissie gevormd en in december 1951 was er f1500,- beschikbaar voor een nieuw instrument.

Next

Vlissingen, De Lannoystraat 2

gereformeerde gemeente vlissingen

De angst en ontreddering in de hele stad waren groot. Daarom viel in 1972 het besluit om een nieuwe kerk te bouwen aan het Marnixplein te West-Souburg. De dispositie van het Mennes-orgel 1880 : Manuaal: Bourdon Prestant Roerfluit Octaaf Fluit Douce Quint Woudfluit Cornet disc. Vlissingen, Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt - Lannoystraat 2 - - - Kerkgebouw Op 16 maart 1932 werd de Gereformeerde Gemeente van Vlissingen geïnstitutioneerd. Deze laatste is als bezienswaardigheid het meest aan te raden. Domein is slechts schijn van deze nummers.

Next

Vlissingen, De Lannoystraat 2

gereformeerde gemeente vlissingen

Het jeugdgebouw kon in drie stukken worden opgedeeld, waarvan een dienst deed als catechisatieruimte. De gereformeerde Petruskerk te Vlissingen 1929-2001. Een van de strijdpunten in de Reformatie was de vraag voor wie de Bijbel eigenlijk bedoeld is. Daar zou hij blijven tot 1674. Koelman was echter de meest besproken persoon. Hierin hamerden ze op de reformatie van de zeden.

Next